Nieuwsoverzicht

  • 7 juni 2019

Doorstart Toekomstforum

De burgemeesters hebben zich op 5 juni 2019 opnieuw, voor de komende legislatuur, geëngageerd in Toekomstforum Halle-Vilvoorde.  Lees het persbericht hieronder:
  • 21 mei 2019

250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat

De lokale besturen Asse, Dilbeek en Ternat organiseerden gisteren, maandag 20 mei, samen met VDAB en partners een job- en opleidingsbeurs voor de zorg- en welzijnssector in CC Westrand te Dilbeek.
  • 10 december 2018

Brief over Staten-Generaal aan minister Bellot

Op 10 december 2018 vroeg het Platform Luchthavenregio aan minister Bellot om een Staten-Generaal te organiseren. Hieronder de brief.
Groepsfoto
  • 3 januari 2018

Ondertekening intentieverklaring 'slimme regio'

Door de ondertekening van de intentieverklaring 'Samenwerken aan een slimme regio Halle-Vilvoorde', op woensdag 20 december 2017, geven de lokale besturen van de centrumregio van Vlaanderen het startschot voor een vernieuwde ontwikkeling van nieuwe inzichten en toepassingen, die het leven voor de
  • 14 februari 2018

Aansprakelijkheidsvordering evenwichtige verdeling vliegverkeer

Elf Vlaams-Brabantse gemeenten, de provincie Vlaams-Brabant en enkele inwoners dienen een aansprakelijkheidsvordering in tegen de Belgische staat om een vliegwet af te dwingen voor een evenwichtige verdeling van het vliegverkeer.
  • 19 december 2018

Algemene vergadering Toekomstforum Halle-Vilvoorde: persbericht

Woensdag 19 december was Toekomstforum Halle-Vilvoorde, het burgemeestersoverleg van de regio, te gast bij Colruyt in Halle voor een algemene vergadering.  De burgemeesters hebben een stand van zaken van het ‘versterkt streekbeleid’ besproken en drie sporen uitgezet vo
  • 24 januari 2018

Dossier centrumregio is herbevestigd

Recente cijfers herbevestigen dat Vilvoorde, Halle en de brede Vlaamse Rand geconfronteerd worden met een (groot-)stedelijke problematiek, vergelijkbaar met de centrumsteden in Vlaanderen.
water bij wijn
  • 12 mei 2017

OPEN BRIEF aan Minister Céline Fremault over geluidsnormen

Naar aanleiding van de recente berichtgeving over de geluidsnormen van het Brussels gewest en de felicitatie van minister Céline Fremault ten aanzien van Ryanair bij het hanteren van een ‘alternatieve’ vertrekprocedure, hebben de burgemeesters en de provincie van Vlaams-Brabant besloten een open