Nieuwsoverzicht

Toekomstforum Halle-Vilvoorde heeft op haar algemene vergadering een stand van zaken van het versterkt streekbeleid opgemaakt.  De aanwezige burgemeesters en gedeputeerden hebben drie sporen uitgezet voor de komende legislatuur:

 1. Continueren van Toekomstforum
 2. Ontwerp-memorandum voor de Vlaamse en federale regering
 3. Goedkeuring kader en actieplan ‘Slimme regio Halle-Vilvoorde’

Hieronder bijhorende perstekst en documenten

docx bestand20181219_persbericht_AV_toekomstforum.docx (112 kB)

docx bestandwer20181128_AV_draft_memorandum_DEF.docx (1.94 MB)

docx bestand20181128_AV_ontwerp_Visietekst Slimme Regio Halle-Vilvoorde_DEF.docx (172 kB)

 

Alvast bedankt voor uw interesse.

 • 27 november 2020

Dialoog over luchtvaartproblematiek

Platform Luchthavenregio Vlaams-Brabant naar aanleiding van de beleidsverklaring van de federale minister voor Mobiliteit, George Gilkinet. 
 • 25 augustus 2020

Regionaal COVID-19 plan Halle-Vilvoorde

De vijf eerstelijnszones van de regionale zorgzone Halle-Vilvoorde (AMALO, BraViO, Pajottenland, Regio Grimbergen en Zennevallei), ondersteund door Toekomstforum Halle-Vilvoorde – het burgemeestersoverleg van de regio -, gaan samenwerken om snel en efficiënt te
 • 7 juni 2019

Doorstart Toekomstforum

De burgemeesters hebben zich op 5 juni 2019 opnieuw, voor de komende legislatuur, geëngageerd in Toekomstforum Halle-Vilvoorde.  Lees het persbericht hieronder:
 • 19 december 2018

Algemene vergadering Toekomstforum Halle-Vilvoorde: persbericht

Woensdag 19 december was Toekomstforum Halle-Vilvoorde, het burgemeestersoverleg van de regio, te gast bij Colruyt in Halle voor een algemene vergadering.  De burgemeesters hebben een stand van zaken van het ‘versterkt streekbeleid’ besproken en drie sporen uitgezet vo
 • 7 november 2019

PERSBERICHT Veel belangstelling voor 3de streektafel “parlementsleden”

Voor de derde keer heeft Platform Luchthavenregio Vlaams-Brabant een streektafel voor parlementsleden uit Vlaams-Brabant en Brussel georganiseerd in het Huis der parlementsleden te Brussel .
 • 21 mei 2019

250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat

De lokale besturen Asse, Dilbeek en Ternat organiseerden gisteren, maandag 20 mei, samen met VDAB en partners een job- en opleidingsbeurs voor de zorg- en welzijnssector in CC Westrand te Dilbeek.
 • 10 december 2018

Brief over Staten-Generaal aan minister Bellot

Op 10 december 2018 vroeg het Platform Luchthavenregio aan minister Bellot om een Staten-Generaal te organiseren. Hieronder de brief.
 • 4 november 2019

CENTRUMREGIO HALLE-VILVOORDE VERDIENT BETER!

Toekomstforum Halle-Vilvoorde, het burgemeestersoverleg van de Centrumregio, heeft het Vlaamse regeerakkoord goed gelezen en geanalyseerd.
 • 14 februari 2018

Aansprakelijkheidsvordering evenwichtige verdeling vliegverkeer

Elf Vlaams-Brabantse gemeenten, de provincie Vlaams-Brabant en enkele inwoners dienen een aansprakelijkheidsvordering in tegen de Belgische staat om een vliegwet af te dwingen voor een evenwichtige verdeling van het vliegverkeer.